Welcome on this blog!

CRESTINISMUL...nu este o Religie pentru Dumnezeu...ci este o Relatie, cu DUMNEZEU.

vineri, 16 septembrie 2011

Primește fără plată ceea ce Dumnezeu iți dă fără plată

Dumnezeu a promis că tu vei fi moștenitorul lumii. Este aceeași promisiune pe care a făcut-o lui Avraam și fiindcă tu ești în Cristos, ești sămânța lui Avraam și moștenitor, prin făgăduință (Galateni3:29).

Când Dumnezeu ți-a făcut această promisiune, a făcut în așa fel încât tu să o poți primi cu ușurință – prin neprihănirea prin credință. Tot ceea ce trebuie să faci este să crezi că fiind pe poziția de moștenitor al lumii, fiecare binecuvântare este pe drept a ta, fiindcă Isus a murit ca să ți le dea ție. El de asemenea a înviat din morți ca să le poată face efective în viața ta.

Așa că nu încerca să-ți câștigi binecuvântările prin lege – prin eforturile proprii sau performanțe. Ci primește fără plată ceea ce Dumnezeu fără plată iți dă prin Cristos și lucrarea Sa terminată de la cruce.

Când un membru al unei biserici, la 41 de ani, a rămas fără slujbă fiindcă postul său s-a redus, el a refuzat să se înspăimânte sau să creadă că trebuie să se înghesuie împreună cu restul lumii la ghișee pentru a primi o nouă slujbă. În schimb, el a crezut că va primi un nou loc de muncă și un salariu mai bun prin harul Lui Dumnezeu. Într-adevăr, printr-o cunoștință, a apărut un nou loc de muncă împreună cu un pachet salarial care era cu 60% mai mare decât salariul anterior.

Un alt membru avea o relație destul de încordată cu soția sa până la punctul în care divorțul era iminent. Când a început să meargă la biserică, și-a dat seama că putea avea o căsnicie fericită, nu prin încercarile sale de a o face să meargă, nici prin încercarea de a câștige dragostea soției sale, ci crezând că deși iși vedea propria slăbiciune, el continua să fie neprihanirea Lui Dumnezeu în Cristos datorită sângelui Lui Cristos. Azi, el și soția sa sunt împăcați și se bucură de o căsnicie binecuvântată.

Nu-l lăsa pe diavol să te descalifice aducându-ți legea și spunând „cum poți primi această binecuvântare, când, chiar noaptea trecută ai călcat legea Lui Dumnezeu?” sau „ești sigur că meriți acest lucru?”. În schimb, spune „ Tată, Iți mulțumesc că primesc totul fără plată prin harul Tău, favoarea Ta nemeritată în viața mea, datorită sângelui Lui Isus!”

Niciun comentariu: